JADUAL KELAS MASAKAN AKADEMI Citra Klasik

2/4/2016
10.30am

Belajar Kuih Talam Part I
1. Serimuka Pandan
2. Talam Pandan Nyonya
3. Talam Suji
4. Talam Berlauk

Free Resepi:

1. Talam Sagu Durian, Kaswi Gula Merah, Talam Ubi Kayu Ahli Ahli RM120
B/ahi RM150
————————————————————————-

2/4/2016
Sabtu
10.30am – 4pm

KELAS DIY PULUT KUNING
HANTARAN & SANTAPAN PENGANTIN/RAJA SEHARI..
. Belajar memasak pulut yg lembut dan sedap, membentuk pulut serta mengukir sayur sayuran utk hiasan.

Ahli RM220
B/ahli RM250

—————————————————————————
2/4/2016
3ptg- 6ptg

Kelas Popiah Basah

Belajar cara buat kulit popiah serta inti yang sedap
Ahli RM120
B/ahli RM150

————————————————————————-
3/4/2016
Ahad
10pagi-1tghari Demo KEK

1. Red Velvet Cake
2. Carrot & Walnut Cake

Belajar buat 2 kek ini yang selalu mendapat tempat di hati RM100 sahaja

———————————————————————-
3/4/2016
Ahad
3ptg-6ptg
MARI BUAT TEMPE
Belajar buat tempe,Sambal Jawa yg kaw kaw serta tempe goreng krispi yg krup krap bila makan.

Ahli RM80
B/ahli RM100
———————————————————————–

3/4/2015
Ahad
2.30ptg- 6ptg KUIH TALAM PART 2
1) Talam Keladi
2) Kole Kacang
3) Talam Cendol
4) Macaroni Bakar

Free resepi: Murtabak kraker

Ahli RM120
B/ahli RM150

———————————————————————–
5/4/2016
Selasa
10pagi

BABY MAC COOKIES
Belajar membuat cara betul baby mac cookies, pemilhan warna-warna segar dan menarik, cara penyimpanan, jangkahayat , pembungkusan dan costing. Teknik membuat babymac cookies tanpa perlu risau musim hujan atau tidak.
Baby mac cookies ini bukan saja boleh dijadikan kudapan, malah untuk hiasan pada kek, biznes candy buffet, dan supply pada bakeri-bakeri yang memerlukan atau menjadi vendor boutique yang sedang in 2016.
Jangan ketinggalan!
Ahli RM150
B/ahli RM180

————————————————————————-
6/4/2016
Rabu
10pagi-3ptg

KELAS BASIC HIASAN KEK DENGAN BUTTERCREAM dan ITALIAN CREAM
• Belajar membancuh buttercream dan itallian cream
• Belajar melepa kek
• Belajar meletakkan edible image dengan betul pada kek supaya tak gelembung
• Belajar menghias kek
• Belajar membuat bunga ros , ribbon rose dan kekwa Ahli RM250
B/ahli RM280

————————————————————————–
7/4/2016
Khamis
10pagi- 1tgahri

KEK KOMERSIL PASAR MALAM

Belajar buat sendiri kek-kek ini;
1.Kek Chiffon
2.Kek Bantal,
3.Kek Pisang
4. Kek Coklat Ekonomi

Ahli RM120
B/ahli RM150

————————————————————————-
7/4/2016
Khamis
10pagi- 1tgahri
ANEKA PUDING MINI KOMERSIL

1.Puding cendol
2.Puding karamel kukus
3.Puding karamel bakar
4.Puding trifel
5.Puding koktel
6.Puding jelly kelapa
Ahli RM170
B.ahli RM190

————————————————————————–
8/4/2016
Jumaat
10pagi hingga siap
KELAS FROZEN FOOD PART 2

Belajar buat Mini Murtabak, Sardin Roll, Bread Crumbs, Kuih Pau Gebu

Ahli RM120
B/ahli RM150

—————————————————————————
9/4/2016
10pagi -1tgahri
KEK BUAH KUKUS

Bila dekat musim puasa dan raya , ramai lah kalut nak belajar buat kek kukus buah yg sedap lagi lembab serta tahan lama..utk masuk dlm hamper raya atau jualan raya atau nak bagi kat sedara mara..teringin nak buat sendiri walaupun duit ada berkoyan koyan sbb buat sendiri lebih puashati..jom kita belajar dgn usahawan cemerlang gemilang kek buah kukus yg populer di JB ni..Pn Sakilah Abdul Rahman..

RM150
Deposit RM50
—————————————————————————

9/4/2016
Sabtu
2pm
Kelas biskut ekonomi
Tart beluncas,biskut kacang Cina dan samperit
Yuran ekonomi..RM120 saja deposit rm50
RM120

—————————————————————————-
10/4/2016
Ahad
2ptg-6ptg
Kelas Bakul Pastri bersama..
Puan Mirawati Mohamad ke citra klasik utk ajarkan kita buat bakul..boleh pilih nak demo atau hands on..kalau demo, tengok jelah ya..kalau hands on, boleh buat sendiri dan bawak balik sebijik bakul mcm gambar ni..
Kelas Bakul Pastry

Utk yg nak revise semula rm80
Utk yg baru nak belajar rm120
Yuran Kelas hands on
Utk yg dah belajar tapi nk revise rm180
Utk yg baru nak belajar rm280

——————————————————————————–
13/4/2016
Rabu
10.30pagi-1tgahri
Kelas Muffin 8 jenis. DIY.
1. Choc Chip Muffin
2. Vanilla Fruit top Muffin
3. Banana Walnut Muffin
4. Pandan Muffin
5. Orange PoppySeed Muffin
6. Cappucino Muffin
7. Lemon Cheese Muffin
8. Blueberry Muffin

Ahli RM150
B/ahli RM180
——————————————————————————–

14/4/2016
Khamis
10.30pagi- 4ptg
BASIC SWEETBUNS
1. Red Bean Petal
2. Red Bean Spiral
3. Kaya Square
4. Ikan Bilis Triangle
5. Sardine Bun
6. Soft Cheese Stick
7. Fruit Braided
8. Roti Boy CK
9. Shanghai Polo Cheese
10. Mini Pizza
11. Sausage Plait
12. Sausage Roll
13. Burger Bun
14. Garlic Bun
15. Hotdog Bun

Ahli RM180
B/ahli RM200

——————————————————————————-
15/4/2016
Jumaat
2.30ptg – 6ptg
KELAS ANEKA BAHULU

Bahulu Gulung, Bahulu Cermai, Bahulu Berkat, Bahulu Choc Rice

Ahli RM150
B/ahli RM180

—————————————————————————–
16/4/2016
Sabtu
10pagi- 1.30tgahri
ANEKA MEE
Satu lagi kelas demi memenuhi permintaan kawan kawan dgn yuran yg sgt berbaloi..3 jenis mee dan 3 jenis masakan mee…jooomm.

Ahli: RM100
B/ahli: RM120

——————————————————————————-
16/4/2016
Sabtu
3ptg
BISKUT FRAMBOZEN
Biskut premium yang menjadi kegilaan tua muda sekarang! Walaupun mahal tapi jualan biskut ni amat memberangsangkan! Dibuat dari butter berkualiti tinggi,jem yang ori serta limpahan badam yang lumayan…aduh! Sekeping..dua keping..4 keping….tak sedar dah 5 keping masuk ke mulut.

RM100
—————————————————————————

17/4/2015

Ahad
10pagi hingga selesai KELAS BUNGA K-POP ATAS KEK
1.cabbage flower
2.closed peony
3.rose
4.ribbon rose
5.ranunculus
6.arbutus
7.berries
8.baby’s breath

Sila bawa nozel 116, 123, 12, 3, 124 and paku bunga
Kain bersih
Ahli RM300
B/ahli RM350

—————————————————————————-
17/4/2015
Ahad
10pagi hingga siap

KELAS AGAR-AGAR KERING
Untuk hantaran, doorgift, jualan hari raya
Ahli RM280
B/ahli RM300